luni, 4 iulie 2011

Despre dans / Eu si Dansul
Am stat si m-am gandit cu ce sa incep.. e mai greu la inceput, pana asterni primele doua trei cuvinte, caci imediat dupa esti asaltat de  zeci de idei. Asa ca am sa le aranjez cumva si am sa fac un post coerent si,  sper eu, amuzant.
    Ei bine … de ce dansul era intrebarea de la care am vrut sa pornesc si  careia ii voi raspunde in cele ce urmeaza.
"    De ce aleg dansul iar si iar?" Pentru ca imi place muzica si imi place sa ma misc in pasi de dans care sa aibe un sens, sau macar sa las impresia ca au un sens. Imi place sa dau si mai multa culoare melodiilor prin miscarile elaborate pe care un set de pasi de dans o pot da.
    Vreau sa pot transmite mai multe cu ajutorul dansului decat ar putea transmite sunetele si versurile unei melodii. Vreau sa invat mai mult si sa improvizez si mai mult si, cel mai mult, vreau sa simt ca plutesc in ritm de dans [evident ca o asemenea performanta poate fi atinsa dupa muuuuult efort si exercitiu].
    Citeam pe "net" ca baietilor/barbatilor nu le place sa danseze,si ca il considera doar un "ritual", un mod de a impresiona sexul feminin...fapt care este axagerat, cum fiecare persoana face un anumit lucru din placere nu vad de ce un baiat/barbat nu ar dansa pentru ca pur si simplu ii place...
    Dansul il faci de placere, oricand vrei, oriunde ai loc de cativa pasi, chiar daca melodiile le auzi sau le canti chiar tu.
    Poate ca in copilarie alegeai dansul ca sa atingi posterioarele fetelor pe care le placeai,  sau poate ca sa arati ce talentat esti tu,  chiar daca majoritatea ar fi spus contrariul. Cand suntem mici nu conteaza prea mult ce cred ceilalti, dar cand te maresti si  esti invitat la dans parca ai vrea sa stii macar cativa pasi, si nu doar sa te lasi condus de un instinct mult prea putin dezvoltat. Si, by the way, e nasol cand fata trebuie sa conduca daca tu n`ai habar....
    Chiar daca imi place sa dansez aproape orice stil de dans, am incercat sa ma axez pe un anumit stil,hobby despre care o sa vorbesc in continuare..

                                                                                                           Street dance-ul
    Este o forma moderna de cucerire a spatiului, prin curaj, expresivitate si sincronizare permanenta atat cu ritmul muzicii, cat si cu al altor dansatori. "Street dace" cuprinde o serie de tipuri de dansuri care au evoluat natural, in afara salilor de dans, a cursurilor specifice altor dansuri. Sunt dansurile cunoscute drept freestyle, adica improvizatia, libertatea de miscare nu sunt ingradite de reguli stricte. Expresivitatea ramane totusi scopul final, la fel ca in toate celelalte dansuri cunoscute de mine cel putin....


        Crip Walk
    The Crip Walk is a dance originated in the early 1970s by the Crip Gang from Compton, a suburb of Los Angeles, California by Crip gang members.The rivalry between the Crips and the Bloods spilled over into the world of entertainment, with the adoption of the gang dance by various rap music artists on the West Coast, who gave it its name, the Crip Walk. The 'Crip Walk' has become prominent on self-broadcasting sites such as YouTube due to the rappers' influence. MTV declined to broadcast any music videos that contained the Crip Walk.In Westside Connection 's song Hoo Bangin' the rapper West Coast can be seen doing the crip walk.


0 comentarii: